Ahogy megyünk ki a nyárból, a kert kezd kissé fáradtnak, elhanyagoltnak tűnni, de egy gyors takarítással könnyen formába hozhatjuk, és felkészíthetjük a közelgő télre.

Íme 4 tipp, hogy összeszedetten végezzük el a teendőket!

 

  1. Kezdjük a lehullott levelekkel! Néhány apró feladat elvégzésével kertünknek ősszel is rendezett külsőt kölcsönözhetünk. Egy gondos nagytakarítással megszüntethetjük a rendetlenség érzetét, és elérhetjük, hogy kertünk egész télen jól mutasson.
  2. Távolítsuk el, ami már nem kell! A levágott fű és a levelekből álló hulladék egyrészt értékes, jól komposztálható anyag, másrészt ideális téli védelmet készíthetünk belőle az évelőágyak és a cserjék számára. A komposztálás által a kerti hulladék jó részét újrahasznosíthatjuk.
  3. Gondoskodjunk a talaj egészségéről! Javíthatjuk a talaj minőségét, ha ásóvillával átforgatjuk a kötött, összetömörödött földet, majd pedig komposzttal beszórjuk. A fellazított talaj megkönnyíti az esővíz és a levegő bejutását a talajba, nem utolsósorban pedig rendezett látványt nyújt.
  4. Gyepesítsünk! Ez az időszak alkalmas arra, hogy a magról pázsitot alakítsunk ki. A magokat ugyan tavasszal is elvethetjük, de ekkor komolyabb gyomosodásra és a száraz idő miatt sokkal több locsolásra kell felkészülnünk. Ha szerencsénk van, akkor a természet helyettünk öntöz, és a gyep megerősödik annyira, hogy a következő évben már szabadon használhatjuk.

 

Ha szükséged van kertészeti munkagépekre, vagy néhány segítő kézre, keress minket bátran!