[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

A vendégszobák és vendégterek tisztán tartása szálloda takarítás esetében szinte az egyik legfontosabb feladat. Szálloda takarításnál a Housekeeping a vendégszobák területét jelenti, de tisztán tartani nemcsak ezt kell, hanem a ház jóformán minden területét. Mindenhol érződnie kell az odafigyelésnek és arra kell törekedni, hogy a vendég számára minél nagyobb higiénia mellett biztosítsuk az otthonosságot.

Szállodai takarítóink  az alábbi területeken dolgoznak:

 • Vendégszobák és folyosók
 • Közös terek (előcsarnok, hall, WC-k)
 • Uszoda és egyéb pihenőhelyiségek
 • Étterem és egyéb vendéglátó egységek
 • Rendezvény termek, tárgyalók
 • Saját üzemeltetésű kereskedelmi üzletek
 • Sport és fitness termek
 • Irodák
 • Személyzeti helyiségek (öltöző, mosdó, zuhanyozó, WC)
 • Raktár helyiségek
 • Mosoda, varroda

Szállodai szobák takarítása

Kolléganőink a szobák takarításánál a „bentről-kifelé, fentről-lefelé” elvet tartják szem előtt. A napi takarításkor kiszellőztetnek, beágyaznak, felteszik az ágytakarót, port törölnek, porszívóznak, miközben a műszaki berendezések (TV, minibár, világítás) működéséről és a szoba kötelező tartozékainak meglétéről is meggyőződnek. Az előírások betartásával, korlátozottan lehet a vendég holmijait átrendezni, de a ruhákat össze szabad hajtani vagy vállfára tenni, a szemetet pedig kidobni.

Az utazó szobák esetén: ágyneműt cserélnek és ellenőrzik, hogy nem felejtett-e ott a vendég valamit. A szobát visszaállítják az eredeti állapotába (pótágyat elviszik, minden anyagot feltöltenek). Ezután térnek rá a fürdőszoba takarítására. Itt elmossák a hamutartót, a fogmosó vagy minibáros poharakat, kisúrolják a kádat, zuhanyzót, mosdót, WC kagylót. Lecserélik (igény szerint) a törölközőket, a kádkilépőt, letörlik a tükröt, beteszik a szükséges piperecikkeket és felmosnak.
Kifelé menet letörölgetnek és kiporszívóznak az előtérben is, még egyszer végig gondolják, hogy minden szükséges feladatot elvégeztek-e, majd lekapcsolják a világítást és bezárják a szobát.

A műszak végén leadják a kulcsokat, a talált tárgyakat, a munkalapot, melyen bejelölik az esetlegesen észlelt hibákat, problémákat. Rendben visszaadják a takarítókocsit és a takarítógépeket, elszámolnak a tiszta és szennyes textíliával és kiürítik a hulladékot.

Szállodai közös területek takarítása

A közös területekhez soroljuk a lobbyt, a WC-ket, folyosókat, lépcsőházakat, irodákat, rendezvény és egyéb közösségi helyiségeket. A személyzeti helyiségek tisztán tartása mellett elvégezzük a nagytakarítást is, amikor olyan munkákra kerül sor, amire nincs minden nap szükség (pl. szőnyeg-és kárpittisztítás, mennyezet, fal-és csempe mosás, padlófényezés, fém-és fafelületek ápolása, ablaktisztítás.

Szálloda takarításnál igény esetén beleépítjük a vállalási árba a higiéniai szerek-és eszközök biztosítását is (wc papír, kéztörlő, folyékony szappan, horeca termékek), vagy kedvező áron vállaljuk ezek szállítását megrendelőink felé.

A szálloda takarításhoz használt szerek, eszközök és gépek be vannak építve az iroda takarítás árába, ami azért jó, mert a megrendelő fix költséggel tud számolni előre, éves szinten.

Áraink tartalmaznak az adott területhez rendelt területi vezetőt, csoportvezetőt, illetve a terület nagyságától és jellegétől függő létszámú takarító személyzetet.

Kollégáink egységes arculatot képviselnek, ami a munkarendben és a külső jegyekben is megjelenik (egységes munkaruha; a megrendelő kérésére a szálloda formaruhája).

Az általunk használt tisztítószerek minden tekintetben megfelelnek ez EU-s szabványoknak, előírásoknak.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]