Irodatakarítás esetén ugyanúgy fontos szerepet játszik a porszívó, mint a háztartásban végzett takarításnál, csak más teljesítménnyel, de a lényeg ugyanaz. Mivel irodatakarítás során sok porral és egyéb szennyeződéssel kell megküzdenie a gépeknek, fontos a rendszeres karbantartásuk.

A porszívók esetében a gyűjtés két alapvető karbantartási, jelen esetben tisztítási műveletet javasol. Az egyik a porszívó fejének tisztítása, amire akkor lehet különösen nagy szükségünk, ha olyan helyen végzünk irodatakarítást, ahol nagy a forgalom, és pl. sok hajszál kerül a földre. A porszívó legelterjedtebb, széles, lapos fejének ugyanis az egyik legnagyobb ellensége, hogy megtapadnak rajta ezek a mindenféle szöszök, és erősen rontják a porszívó hatásfokát, ha pedig olyan a fej, amiben egy körbeforgó kefe is van, akkor azt konkrétan teljesen el is tudja rontani a sok rárakódott szövet-, meg egyéb szál.

A fej megtisztítására a legalkalmasabb az úgynevezett bontótű, ami alapvetően arra való, hogy varrásokat vágjunk szét vele, de tökéletesen megfelel erre a célra is.

Maga a gép is igényeli néha a törődést, ezt a trükköt leginkább a porzsák nélküli porszívóknál tudja használni. Ahhoz, hogy lerakódásmentes, szép tiszta legyen a porgyűjtője, amiből nem árad az áporodott, dohos szag, szippantson fel a géppel egy vattapamacsot, amire előtte néhány csepp illóolajat cseppentet. Ez szépen átpucolja a csöveket, és a gépet is, ráadásul kellemes illata lesz a porszívónak használat közben.

A porzsákos porszívóknál azt javasolják, hogy a nálunk kevéssé elterjedt, ruhaszárítókba való illatosító kendőt (dryer sheet) helyezzünk be a még üres porzsákba, amikor lecseréljük a telit, ez segít abban, hogy kevesebb szaga legyen a porszívónak.

Cégünk az irodatakarításnál használt gépei levehető részeit rendszeresen tisztítja, fertőtleníti, ami nem csak a porszívó élethosszát nyújtja meg, de tisztább, higiénikusabb felületeket eredményez.