Az egészségügyi intézményekben hol a nem megfelelő takarítás egészségügyi kockázatot jelent. A szennyeződések fajtái olyan jellegűek, és olyan mennyiségben vannak jelen, illetve az ott tartózkodó emberek nagy részének egészségügyi állapota (immunrendszere) olyan lehet, hogy reális kockázata van az állapotuk romlásának és egy esetleges járvány kialakulásának. Ezek azok a helyek, ahol ún. folyamatos fertőtlenítő takarításra van szükség. Itt a beteg vagy a potenciálisan fertőző emberek gyakori előfordulása vagy a gyártott készítmények nagy fertőzőhatás veszélye miatt speciális körülményekkel kell számolnunk. Ezeken a helyeken fennáll a mikrobiológiai szennyeződések előfordulásának lehetősége, és az ott tartózkodó egészséges emberek megfertőződése. A fentiek miatt a magánkórházak takarításánál saját szakértelmünkön túl az ide vonatkozó szakirodalomra hagyatkozunk. Takarítási tervünket az ápolási igazgató hagyja jóvá, mely kitér a fertőtlenítő szerek típusaira is. A magánkórház takarítás az egyéb épülettakarításokkal megegyezik abban, hogy megkülönböztetünk napi, heti, alkalmi (nagy) és ügyeletes takarítást.

A napi és heti magánkórház takarítás részeként a portalanítást, a vizsgáló felszerelések külső tisztítását, a konyhai gépek külső felületeinek tisztítását (sütő, mikró, hűtő), a munkaállomások tisztítását, a mosdók-és teakonyhák takarítását és fertőtlenítését, hamutartók és szemetesek ürítését, a porszívózást és felmosást, valamint a növények öntözését végezzük el. A fent felsorolt munkafolyamatokat úgy időzítjük, hogy a dolgozókat, betegeket ne zavarjuk, tehát nagyrészt munkaidő előtt vagy után.

A napi takarítási feladatok elvégzése mellett ügyeleti takarítót is biztosítunk, aki az előre nem látható szennyeződéseket (pl. kiömlött kávé, üdítő, stb.) eltávolítja, esős/téli időben a közösségi terek járófelületét folyamatosan tisztítja. Az ügyeleti takarító feladata továbbá a napi takarítási feladatok kiegészítése pl. pókhálózással, a padozat széleinek tisztításával, illetve minden olyannal, ami az időszakos (nagytakarítás) szükségességét ritkítja, a magánkórházat pedig szebbé teszi.

A megfelelő takarításnak jelentős szerepe van az állagmegőrzésben is, hiszen az alaposan és megfelelő technológiával tisztított felületek, burkolatok élettartama jelentősen megnő.

A nagytakarításkor az ajtók, ablakok és azok kereteinek tisztítását, az almatúrák portalanítását, a csempetisztítást, a mozdítható bútorok alatti felületek szerrel való tisztítását, a teljes bútortakarítást és felületkezelést, a fűtőtestek szerrel való tisztítását, kárpit-és szőnyegtisztítást, redőny-és reluxa takarítását, szalag-és hagyományos függönyök tisztítását, illetve a konyhai-és egyéb szekrények, valamint a hűtő és mikró belső takarítását végezzük el. Ilyenkor kerül sor az alpin takarításra is, mely érintheti az épület külső felületeit is, megbeszélés szerint.

  • Magánkórház takarításnál igény esetén beleépítjük a vállalási árba a higiéniai szerek-és eszközök biztosítását is (wc papír, kéztörlő, folyékony szappan, horeca termékek), vagy kedvező áron vállaljuk ezek szállítását megrendelőink felé.
  • A magánkórház takarításhoz használt szerek, eszközök és gépek be vannak építve az iroda takarítás árába, ami azért jó, mert a megrendelő fix költséggel tud számolni előre, éves szinten.
  • Áraink tartalmaznak az adott területhez rendelt területi vezetőt, csoportvezetőt, illetve a terület nagyságától és jellegétől függő létszámú takarító személyzetet.
  • Kollégáink egységes arculatot képviselnek, ami a munkarendben és a külső jegyekben is megjelenik (egységes munkaruha; esetleg speciális védőruha).
  • Az általunk használt tisztítószerek minden tekintetben megfelelnek ez EU-s szabványoknak, előírásoknak.