Az elmúlt években a tisztítás-technológiai ipar − a gyártóktól a felhasználókig −felismerte felelősségét abban, hogy a tevékenysége során alkalmazott tisztítószerek, a felhasznált ivóvíz, a keletkezett szennyvíz és csomagolóanyagok, az elhasznált takarítóeszközök és berendezések gyártása és használata milyen hatással vannak a környezetre.

A felelősségteljes gondolkodás arra ösztönözte ezeket a vállalkozásokat, hogy megoldási módokat keresve és azokat a gyakorlatban is alkalmazva csökkentsék a káros anyag kibocsátást, mérsékeljék az ivóvíz felhasználást.

Napjainkban az Uniós szabályoknak megfeleltetett vegyszerek akkor is jóval környezetkímélőbbek régebbi társaiknál, ha nem rendelkeznek bio minősítéssel.

Megfelelő hígításban és mértékkel használva hatékonyan, minimális környezeti terheléssel érhetjük el a kívánt tisztaságot, legyen szó ipari környezetről, vagy az otthonunkról.

A takarításban a vízhasználatot alapvetően kétféle módon lehet csökkenteni: kisebb oldatigényű és száraz technológiák előtérbe helyezésével. Előbbire megoldást kínálnak a fent említett környezetbarát vegyszerek, utóbbira pedig a különféle innovatív eszközök, melyekről hosszabban egy következő blogban olvashattok.