Mindannyian ismerjük az érzést, amikor szembesülünk kárpitozott bútoraink elkoszolódásával. Könnyű helyzetben vagyunk, ha a tisztítandó felület bőr vagy műbőr, mert ezeket könnyen tisztíthatjuk enyhén mosószeres ronggyal vagy nedves törlőkendővel, illetve vazelinnel vagy semleges testápolóval újjá varázsolhatjuk őket, de nehezebb a helyzetünk, ha szövet borítással állunk szemben.

Ilyenkor próbálkozhatunk házi módszerekkel, pl. oly módon, hogy a benedvesített felületre szódabikarbónát szórunk, majd néhány óra hatóidő után alaposan kiporszívózzuk. Használhatunk bolti folttisztítókat is; ezeknél fontos, hogy mindig kövessük a használati utasítást, különben amellett, hogy nem lesz hatékony, még kárt is tehet bútoraink szövetében.

Ha alaposabb tisztításra van szükség, béreljünk kárpittisztító gépet (ezt nálunk is megteheti). Ezek a gépek megfelelő vegyszerrel csodákra képesek, mert a szövet mélyére juttatják a hatóanyagot, és vissza is szívják a nedvességgel együtt. Fontos, hogy mielőtt teljesen megszárad a felület, ne takarjuk le semmivel és pakoljunk rá.

Ha nem szeretne kárpittisztítással bajlódni, forduljon hozzánk bizalommal, mi segítünk megoldani.