Az irodatakarítás során többféle burkolattal találkozunk, ezek közül az egyik a hagyományos fa parketta. Mivel a fa még feldolgozott állapotban is „élő” anyag, a szélsőséges klimatikus változásra  érzékenyen reagál, és mint minden padló, ez is ápolást igényel.

Az irodatakarításban alapszabály, hogy fa padlóburkolat hosszú élettartamának biztosításához és a jó tisztíthatósághoz megfelelő léghőmérsékletre (18-20 °C) és relatív páratartalomra (50-60%) van szükség. Ezek az értékek megfelelnek az egészséges klímának. A téli hónapokban, különösen a fűtési idény megkezdésével csökken a levegő relatív páratartalma. A helyiségben szobanövények elhelyezésével, párásító alkalmazásával, rendszeres időközönkénti szellőztetéssel és a túlzott felfűtés mellőzésével akadályozható meg a parkettaelemek összeszáradása, repedése, esetleges megduzzadása.

Irodatakarítás során a parketta portalanítása történhet porszívózással vagy egy száraz moppal. Enyhe szennyezettségnél jól alkalmazható a kicsavart, enyhén nedves felmosó.

Kerülni kell a takarítógéppel való tisztítás teljes mellőzését. Amennyiben a burkolatra nagy mennyiségben mégis bármilyen vegyszer vagy víz kerül, akkor ügyelünk arra, hogy azt minél hamarabb eltávolítsuk. Mivel a parketta felületkezelt, könnyen nyomot hagy rajta a székláb, tűsarkú cipő, egyéb éles tárgyak, ezért az irodatakarítás folyamatába beépítjük a védőréteg rendszeres megújítását is, ami megnöveli a parketta élettartamát, és fényes, egyenletes felületet kölcsönöz.