Az irodatakarítás során elvárás, hogy jó illatot hagyjunk magunk után, pedig ez sem a tisztasággal, sem az egészséggel nem azonos. Az irodatakarítást környezetbarát tisztítószerekkel végezzük, de a légfrissítőkből még a kevésbé ártalmasak sincsenek jó hatással a szervezetre.

Az egészségre ártalmas nagy hatású illatosított tisztítószereket, légfrissítőket rendkívül agresszív és hatékony folyamatos reklámkampánnyal terjesztik. Azt eddig sejtettük, hogy a kellemetlen, irritáló szagokkal járó ablakmosások nem válnak egészségünk hasznára. A légfrissítőkről szóló legújabb riasztó adatok tovább növelik aggodalmainkat. Azt viszont csak kevesen gondolhatták, hogy súlyosan egészségkárosító anyagokkal mossuk el tányérjainkat, evőeszközeinket, kenjük azokat az arcunkra, hajunkra, mosakszunk velük.

Az irodatakarítás után kellően átszellőztetett helyiség tiszta levegője ugyan nem olyan, mintha telefújtuk volna illatosítóval, de sokkal egészségesebb, és frissebbek maradnak a dolgozók is. Ha nem hagyunk elől koszos tányért, élelmiszert, és kétóránként néhány percre kinyitjuk az ablakokat, mindig kellemes lesz az iroda levegője.