Az irodatakarítás során cégünk nagy hangsúlyt fektet a környezetkímélő tisztítószerek és technológiák használatára, de ez önmagában nem elég egy „zöld” iroda fenntartásához.

Az alábbiakban összeszedtünk 4 pontot, melyeket követve sokat tehetünk környezetünkért nem csak otthon, de a munkahelyünkön is:

  1. Gyűjtsük szelektíven a szemetet! Mindössze néhány plusz kukára van szükséged és máris megkezdődhet a hulladékok szelektív gyűjtése, mely elősegíti az újrahasznosítást. Vásárolj néhány kukát, fedezd fel a környéken, hová lehet szelektíven vinni a szemetet és hívd fel munkatársaid figyelmét a megváltozott szabályokra. Az olyan szemétnek, aminek nem feltétlenül szükséges, ne használj kukazsákot. A kuka kimosható, de a nejlon nem bomlik le.
  2. Ne használjunk műanyag poharat, eldobható evőeszközt! Mindenki képes behozni magának a kedvenc bögréjét, de ha mindenképpen biztosítanál eszközöket a kávézáshoz, étkezéshez, már nagyon olcsón hozzájuthatsz üveg, fém vagy kerámia holmikhoz. A kávé fém kanállal is megkeverhető, szívószálra pedig alapvetően semmi szüksége az emberiségnek.
  3. Ajándékozzunk környezetvédelmet! Jön a karácsony, a céges ajándékcsomagban pedig saját bögre, kulacs, fém szívószál készlet és textil bevásárlószatyor is helyet kaphat. Egyik sem nagy költség, mégis úgy neveled vele környezettudatosságra a dolgozóid, munkatársaid, hogy közben nem szabályokat szabsz rájuk, hanem kapnak valamit.
  4. Ne pazaroljuk a papírt! A firkáláshoz, üzenéshez, emlékeztetéshez használjatok közös e-mail fiókot, üzenőtáblát, vagy csak egyszerűen a számítógép jegyzetfüzetét. Számos kiváló alkalmazás, jópofa megoldás létezik, amivel a papírhasználatot minimalizálhatod.