Ipari takarítás (irodaház takarítás) során gyakran találkozunk elhasznált, megkopott felületekkel. Ilyenkor két lehetőség van: a felület javítása, cseréje, mely igen költséges tud lenni, vagy esztétikai javítása takarítási fortélyok segítségével. Ez utóbbi gyors és költséghatékony megoldást jelent, amit a megrendelőink nagyra értékelnek. Az alábbiakban azt mutatjuk be, mit lehet kezdeni egy fényét vesztett márvány felülettel minőségi takarítógép és vegyszer segítségével.

A márvány kristályosítás nem azonos csiszolással. A márvány vagy mészkő kristályosítás nem tünteti el a felületi karcokat, sérüléseket.  A fényében megkopott felületet lehet ismét fényessé, valamint kopásállóbbá tenni.

A kristályosítás során az alap-tisztított és semlegesített felületre kijuttatjuk a kezelőszert, majd egytárcsás gép segítségével, speciális koronggal (pad) eldolgozzuk a kő felületén.
A kezelőszer, a súrolókorong, a mechanikus hatás és a kőfelülete lépnek egymással reakcióba, melynek hatására a felület század milliméter vastagságban átalakul, és így jön létre egy kopásálló, kemény, fényes felület. A fenti technológia segítségével az irodaház takarításon kívül műemlék jellegű épületekben is látványos eredményt érhetünk el.