Otthoni fémfelületeink időszakonként alaposabb tisztítást igényelnek. A fémek csillogása nemcsak esztétikai kérdés, hozzátartozik a lakás gondozottságához. Ez ugyan elég pepecselő munka, ám megéri a fáradságot. Gyakran nem is nagyon időigényes, ha a takarítás szakszerű és alapos.

Ám e munkáknak is megvan a maga csínja-bínja, és nem árt tudni, hogy milyen szerekkel, miként lehet jó eredményt elérni.

A tiszta törlőruhán kívül az ilyen munkákhoz időnként szükség van különböző fém tisztítókra, gumikesztyűre, illetve tisztítópasztákra és mikroszálas kendőkre.

Az alapos fémtisztítási műveletek főként a mindennap használatos eszközöknél oldható meg könnyen. Az eszközök felületének alaposabb zsírtalanító lemosásával, majd a felületük száraz áttörlésével hosszú ideig megelőzhetők a fém felületeken kialakuló lerakódások és vízfoltok megjelenése. Ehhez lehetőség szerint puha, nedvszívó mikroszálas törlőruhát ajánlatos használni, ami nem okoz karcokat a fémfelületeken, és a szennyeződéseket is hatékonyan eltávolítja. Ezt főként evőeszközökön, bútorfogantyúkon, kilincseken és főzőedényeken könnyű elérni, ha naponta alaposan „megtisztulnak”, vagy hetente legalább egyszer alaposabb ápolásban részesülnek.

Webáruházunkban a fémtisztításhoz is megtalál minden szükséges szert és eszközt.