Biztos te is jártál már úgy, hogy egy hosszú nap után nem igazán volt kedved nekiállni a lakás takarításának, de a lelkiismereted nem hagyott pihenni. Az alábbiakban 4 takarítási tippet adunk a gyors és látványos eredményhez. Ez persze nem helyettesíti az alaposabb heti takarítást, de célnak megfelel.

 

  1. egy gyors összepakolást követően vidd ki a szemetet, indítsd be a mosógépet és a mosogatógépet; mire lejárnak, te is végzel a takarítással
  2. a szobákat porszívózd fel; ha szükséged lenne porszívóra vagy kárpittisztítóra, bérelj tőlünk!
  3. a fürdőszobai és konyhai felületeket töröld át fertőtlenítőszerrel; erre a célra tökéletes megoldást kínál a Prime Source általános alkoholos lemosó, amit webshopunkban megtalálsz
  4. moss fel (Különösen fontos, hogy a padlót mindig tisztán tartsuk. A lakásunkban például az előtérbe a cipőnkön keresztül behordott baktériumok kórokozók itt lelhetőek fel a legnagyobb számban, ezért a rendszeres felmosás – egy tiszta felmosó fejjel – elengedhetetlen. Használjunk erre a célra megfelelő vegyszereket (Például Prime Source általános felmosó intenzív illattal), amelyeket egy megszokott, rendszeresen erre az alkalomra használt helyen tárolunk.

 

Ha ezt a 4 lépést követed, a hét közbeni takarítás sem lesz nyűg, és hétvégén is könnyebb dolgod lesz, mikor alaposabban takarítod a lakást.